Manresa

En pau per i per a la Pau
(Marató del Silenci Compartit a Manresa)

La quotidianitat i el moment especialment greu que viu el país requereix d’atencions des de diferents àmbits, per a això un grup de persones de Manresa amb sensibilitat en l’àmbit de l’espiritualitat ens adherim al moviment Marató de Silenci Compartit iniciat per la plataforma País Conscient i que compta amb l’adhesió d’un bon nombre de grups espirituals i consciencials de Catalunya. Pretenem així apaivagar la convulsió i alteració que vivim aquests dies fent trobades per crear un espai de silenci a compartir. L’expressió del manifest resideix en l’actitud contemplativa i atenta en l’experiència de silenci conscient practicat pel poble en un espai públic. Perquè considerem que és important que es faci visible que des de la meditació i la contemplació es pot aixecar la vibració i el nivell de consciència del país.
La Marató de Silenci es portarà a terme, principalment, a la Plaça Porxada de Manresa tots els dimecres de l’any durant 60 minuts de temps. L’hora, el dia i el lloc es podran veure modificats atenent a l’estació de l’any, el calendari (festivitats), a l’afluència de gent i a l’adhesió d’altres tradicions espirituals i entitats col•laboradores. En principi, l’entitat impulsora és el Grup de Zen de Manresa i compta amb l’adhesió d’altres grups.
Per al període de la tardor preveiem que l’activitat comenci a les 18.00h. La primera convocatòria serà el dimecres 13 de desembre.
La participació en la Marató de Silenci no requereix de la dedicació íntegra de tot el temps, sinó que l’activitat permetrà que tothom que hi vulgui prendre part arribi i marxi obertament, lliure d’aportar i sumar des de la seva actitud de silenci conscient i la seva pràctica compassiva de pau. La pràctica del silenci pot exercir-se de forma asseguda (a terra, en tamboret o cadira), estirada, dempeus (estàtica) i, també, caminant lentament i discreta (encerclant la majoria immòbil en actitud meditativa). Seguint les directrius de la Marató de Silenci Compartit, els assistents no portarem banderes ni emblemes de cap tipus.
Tota informació relativa a la Marató de Silenci la trobareu actualitzada a través del canal de Telegram @maratosilencimanresa Des d’altres xarxes s’hi pot entrar per t.me/maratosilencimanresa
També podeu trobar informació més general a la web https://www.maratodesilenci.cat/home/ (Marató de Silenci Compartit).
Grups i entitats adherides: Irehom, grup de músics Meditacions de la Cova, Tai Txi Zen Bages.
Us hi esperem a tots i totes

Una resposta a «Manresa»

  1. Bon dia. La fotografia publicada no és de Manresa. És de Granollers. 😉
    Content de la vostra tasca, rebeu unes cordials salutacions.

Els comentaris estan tancats.