Montserrat

Pelerinatge i Silenci a Montserrat

La Marató del Silenci es va proposar dur la pau a “llocs emblemàtics”. Cap que ho sigui tant com el Monestir de Montserrat!

Pelegrinacio a peu des de Sant Miquel de Comaderoure a Montserrat

Aquest es un moviment de FE.
En aquests moments convulsos en que estem veient la capacitat d’un poble per movilitzar-se i reivindicar les seves institucions entre les quals volem incloure, perque no s’oblidi, la importancia que ha tingut i te per aquest Païs i per a tantes persones que han anat arribant d’arreu al llarg dels segles, la presencia de la Muntanya Sagrada i la Verge de Montserrat tantes vegades venerades i lloades per els nostres avantpassats, sentim i demanem que com s’ha fet en nombroses ocasions en les que els Sants i les Verges han sortit al carrer perque totes les conciencies siguin il.luminades, la nostra Patrona ens faci l’honor de sortir per totes aquelles persones que estan demanant un canvi de consciencia, perque sentim que no es tan sols politic sino un canvi de consciencia cap a la Llibertat no nomes d’un poble sino de la Consciencia Humana en tot el seu conjunt, es la “Revolunió”, la Nova Era.
Es per això que demanem a totes les persones i pobles sigui quina sigui la seva condició, que implementi aquest moviment de la manera que sentin, afegint-se a la pelegrinació que sortira de Sant Miquel de Comaderoure (Garrotxa)el dia 2 de desembre a les 7h. en el trajecte que vulguin, però sobretot acudint a la cita el dia 10 de desembre a les 12h. a la Plaça del Monestir per omplir la Muntanya i cantar-li tots plegats el Virolai, himne i lloa a nostra Senyora de Montserrat, cant totalment adeqüat per aquests moments i que ja estem cantant diariament.
S’ha plantejat un cami per etapes en el que anirem seguint el Camí de Sant Jaume fins a Montserrat, les etapes son aproximadament de 20 km. cada una d’elles. Sortirem a caminar cada dia a les 7h. del matí i farem nit al punt d’arribada, encara estem concretant els llocs on dormir (albergs, cases particulars, acampades. .) tot dependra del nombre de persones que en formem part.
Les etapes són:

– dia 2/12 .- Sant Miquel de Comaderoure- Santuari de Sant Ferriol
– dia 3/12 .- Santuari de Sant Ferriol-Sant Miquel del Corb

– dia 4/12 .- Sant Miquel del Corb-L’Esquirol

– dia 5/12 .- L’Esquirol-Vic

– dia 6/12 .- Vic-L’Estany

– dia 7/12 .- L’Estany-Artes

– dia 8/12 .-Artes-Manresa

– dia 9/12 .- Manresa-Montserrat

– dia 10/12 .- Trobada a la Plaça del Monestir i cantada del Virolai

El tram del Santuari de Sant Ferriol a Sant Miquel del Corb es farà seguint senders secundaris fins arribar a el Torn, des d’allà anirem seguint el GR2 fins a Sant Miquel del Corb, al dia següent continuarem pel GR2 fins a Les Preses on ens incorporarem al Camí de Sant Jaume que surt d’Olot.

Seria beneficios per la organització dels espais per dormir saber lo abans possible quanta gent hi vol participar i des d’on s’incorporaría. Moltes gracies.
Demanem a tota la familia que ho senti ens recolzi cantant el Virolai i encenent una espelma en algun moment del dia pel nostre recorregut. Visca la Moreneta!!!

El dia 10 de desembre ens trobarem tots a la plaça de la basílica amb la intenció de portar-hi el SILENCI, aquell que no hi és mai des que hi ha tant de turistes.